اللقمة الهنية
مرحبا بك في المنتدى نورت ... يرجى التسجيل والمشاركة في المنتدى ... منك نستفيد ونتعلم لاتبخل علينا بما لديك من افكار واراء مع الحب والتقدير

اللقمة الهنية

تعليم طبخ . وصفات طبخ . خضراوات . لحوم . فاكهة . معجنات . الخ
 
الرئيسيةالبوابةاليوميةمكتبة الصورس .و .جبحـثالأعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول


تنبيه : قد يظهر موضوع معين بعدة طروحات متنوعة بسبب تعدد وجهات النظر مع الحب والتقدير

تسجيلك في المنتدى عزيزي وعزيزتي المتصفحين يعني انك ستضع بصمتك فيه وتنشر وتبقى مسجلا باسمك كجهد انساني للاجيال القادمة ولاتعتقد ان ماتقدمه خدمة شخصية لي بل لك في كل الاحوال مع الحب



مدير ادارة المنتدى

بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
سحابة الكلمات الدلالية
المواضيع الأخيرة
» صنع السمن الحيواني على اصوله
الثلاثاء ديسمبر 12, 2017 8:50 am من طرف Admin

» فوائد و اضرار الحمص
السبت سبتمبر 02, 2017 7:59 pm من طرف Admin

» فطيرة البطاطس
الأحد أغسطس 13, 2017 9:29 am من طرف Admin

» فطيرة البطاطس
الأحد أغسطس 13, 2017 9:18 am من طرف Admin

» مكونات خلطة بهارات الفاهيتا
السبت أغسطس 12, 2017 12:08 pm من طرف Admin

» الاطعمة السورية المتنوعة
الأربعاء أغسطس 09, 2017 11:12 pm من طرف Admin

» عشبة الانيلي
الأربعاء يوليو 05, 2017 5:09 pm من طرف زائر

» ريجيم الستة كيلوغرامات في اسبوع واحد
الخميس يونيو 15, 2017 11:51 am من طرف Admin

» البرغل هو نوع من القمح المجفف
الخميس يونيو 15, 2017 12:25 am من طرف Admin

فبراير 2018
الإثنينالثلاثاءالأربعاءالخميسالجمعةالسبتالأحد
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    
اليوميةاليومية
التبادل الاعلاني

انشاء منتدى مجاني




شاطر | 
 

 الكبيبة(الكبة الشامى) بكل انواعها

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
Admin
Admin
Admin


عدد المساهمات : 4079
تاريخ التسجيل : 07/04/2013

مُساهمةموضوع: الكبيبة(الكبة الشامى) بكل انواعها   الأحد ديسمبر 04, 2016 11:43 am


الكبيبة(الكبة الشامى) بكل انواعها
****************
المقادير:...

*****

نصف كيلو لحم مفروم احمر خالص
نصف كيلو برغل ناعم
بصلة متوسطة مفرومة ناعم
ملح وفلفل اسود وبهارات وقرفة
للحشو:
*****
ربع كيلو كيلو لحم مفروم
بصلة كبيرة مفرومة ناعم
التوابل :ملح + فلفل اسود + قرفه + زعتر + بهار لحم + جوزه الطيب
معلقة زيت ومعلقة سمن او زبدة
الطريقة:
*****
الحشو:
نشوح البصلة ولماتصفر اضيف اللحمة والبهارات كلها واقلب واوطى النار لحد لماتستوى واسيبها تبرد على جنب وممكن نضيف لها الصنوبر ان توافر لديا

الكبيبة:
*****
انقع البرغل بعد ما اغسله فى ماء لمدة ربع ساعه اصفيه من المياه تماما بعصره جيدا
وبعدين احطه فى مكنة التقطيع فى الخلاط ومعاه البصل واضربهم شوية وبعدين اضيف اللحمة واضربهم كويس جدا واضيف التوابل كلها ولماتبقى ناعمة جدا اشيلها واعملها كور واحشيها واحاول علي قد ماقدر ان تكون خفيفه اي رفيعه من الجوانب لتكون سهله في التسويه
باللحمة العصاج واقفلها وبعدين اقليها فى زيت غزير
وبالهنا

صنيه الكبيبه: ممكن نصنع منها صنيه كبيبه بان نحضر صنيه وندهنا بالزبده ونقسم الخلطه نصفين ونفرد النصف الاول ي الصنيه ويكون متساوي وبعدين نضع الحشوه ونضع باقي الخلطه ونفردها تماما ونقطعها ونضيف لها زبده سايحه من اعلي وندخلها الفرن لنسويها

كبيبه ملفوفه :
نفرد الخليط علي الرخامه ونحشوه بالخلطه وبعدين نلف الخليك زي الروول ونقفله من جميع الجوانب
ونحمره في الزبده من جميع الجوانب ونضعه في صنيه وندخله الفرن ليكمل التسويه
وبعدين نقطعه شرائح حلقات ويقدم بعد ان يبرد
والف هنا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://noelkitchen.montadarabi.com
 
الكبيبة(الكبة الشامى) بكل انواعها
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
اللقمة الهنية  :: الفئة الأولى :: الكبة بانواعها والمحاشي الدولمة - اليبرغ - شيخ محشي الخ-
انتقل الى: